Fasna Ballooning

"een hoogtepunt in uw leven"

voor informatie en/of boekingen kunt u bellen met:

06 - 51 72 90 10

Ballonvaren is natuurkunde. Warme lucht is stijgend. Hoe warmer de lucht hoe groter het stijgvermogen.

We verzamelen lucht in de ballon. Met onze brander verwarmen we deze lucht, zodat de lucht in de ballon warmer wordt dan de lucht er omheen. De ballon zal dan opstijgen. In de 18e eeuw deden de Fransen het ook met een flinke papieren zak met daaronder een houtvuurtje. Het gevaar dat die papieren ballon in brand vloog was natuurlijk wel iets om rekening mee te houden, maar ja, alles heeft zijn risico zullen ze toen gedacht hebben.

Tegenwoordig is het principe nog hetzelfde. De brander waarmee wij de lucht verwarmen geeft een smalle, goed te richten vlam, zodat we de ballon niet raken. Daarnaast is het onderste gedeelte van de ballon van Nomex, een textielsoort die onbrandbaar is.

 De mand is gemaakt van riet, met daarin een stalen frame, het riet kan bij de landing een beetje meebuigen zonder dat het beschadigd wordt. De mand is door middel van een groot aantal staalkabels met de ballon verbonden.

Sturen kunnen we de ballon slechts zeer beperkt. Uitsluitend door gebruik te maken van verschillende windlagen op verschillende hoogtes. Dankzij moderne navigatiemiddelen zoals GPS weten we waar we ons bevinden.

Ballonvaren
Home
Fasna Ballooning
Nieuws
Crew en Piloot
Ballonvaren
Opstijglocaties
Contact
Sponsoren