Slide1.jpg

  Je zwevend door de wind laten meevoeren, je letterlijk boven de Wereld verheven voelen is iets heel bijzonders. Ballonvaren is dan ook een onvergetelijke gebeurtenis die je minstens eenmaal in je leven moet meemaken en… altijd zal bijblijven.

  Ballonvaren is natuurkunde. Hoe warmer de lucht hoe groter het stijgvermogen.
  We verzamelen lucht in de ballon om te beginnen koude lucht, die wij met de ventilator de Ballon in blazen. Daarna neemt de gasbrander het over en met deze brander verwarmen wij de lucht, zodat de temperatuur in de ballon warmer wordt dan de lucht er omheen.
  Het gevolg is dat de ballon zal opstijgen.

  Ooit ontdekt rond de 18e eeuw in Frankrijk door onder een flinke papieren zak een houtvuurtje te stoken. Tegenwoordig is het principe nog hetzelfde. De brander waar de lucht mee verwarmd wordt geeft een smalle, goed te richten vlam, zodat we de ballon niet raken. Daarnaast is het onderste gedeelte van de ballon van Nomex, een textielsoort die onbrandbaar is.
  De mand is gemaakt van riet, met daarin een stalen frame, het riet kan bij de landing een beetje meebuigen zonder dat het beschadigd wordt. De mand is door middel van een groot aantal staalkabels met de ballon verbonden.
  Sturen kunnen we de ballon slechts zeer beperkt. Uitsluitend door gebruik te maken van verschillende windlagen op verschillende hoogtes. Dankzij moderne navigatiemiddelen zoals GPS weten we waar we ons bevinden.
  Wij verkopen ook cadeaubonnen!
  Een mooi cadeau voor een avondvullend programma!